Cloenda de curs

 

Cloenda Curs 2010 – 2011

XERRADA-COL.LOQUI A CÀRREC DEL DR. MANUEL DELGADO RUIZ

” El Moviment 15M. Alguna cosa està naixent, i no sabem què”

 

Amb la xerrada que va tenir lloc el passat dimecres 22 de Juny vam donar per acabat el curs 2010-2011.

Com recordareu, aquest curs vam començar amb la Lliço Inaugural del Dr. Salvador Cardús.  Ens va semblar oportú dipossar per la cloenda d’un punt de vista diferent, gairebé antagónic, i que a més ha pres una rellevància important a rel del moviment 15 M.

La xerrada va ser feta en un ambient molt informal, i va consistir en analitzar diferents aspectes del moviment 15 M, fent especial esment en tot alló que feia que es tractés d’un moviment únic, amb caires de convertir-se en històric, peró especialment, molt incómode pel poder.

Va insistir en repetides ocasions en la importància del fet que no representa una corrent concreta de pensament, ni un partit polític, ni una associació.  Tal com va dir, es tracta només d’un grup de ciutadans que s’han trobat en un espai comú.  Va fer esment a una canço de La Polla Records anomenada “no somos nada”, que reflexava molt be aquesta situació (l’hem transcrit a sota).

La xerrada va acabar com de costum amb l’oportunitat de poder compartir les opinions, mentre disfrutàvem d’una mica de coca i cava.   En aquest moment es on s’estableix un diàleg més fluid amb el ponent.

La Polla Records – “No somos nada”.

Queridos amiguitos, en este mundo todo está bajo control… ¿todo? ¡No! Una aldea poblada por irreductibles galos resiste ahora y siempre al invasor con una poción mágica que los hace invencibles: el cerebro

Somos los nietos de los obreros que nunca pudisteis matar,
por eso nunca, nunca votamos para la Alianza Popular,
ni al PSOE ni a sus traidores ni a ninguno de los demás
Somos los nietos de los que perdieron la Guerra Civil
¡No somos nada!
¡No somos nada!

Somos los nietos de los obreros que nunca pudisteis matar,
No somos punk, ni mod, ni heavy, rocker, ni skin, ni tecno
Queréis engañarnos, pero no podéis; tampoco tenemos precio
Vosotros veréis qué hacéis, nosotros ¡ya veremos!
¡No somos nada!
¡No somos nada!

Somos los nietos de los obreros que nunca pudisteis matar
Somos los nietos de los que perdieron la Guerra Civil
Somos los nietos de los obreros que nunca pudisteis matar
Somos los nietos de los que perdieron la Guerra Civil
¡No somos nada!
¡No somos nada!

El Dr. Manuel Delgado es llicenciat en Historia de l’Art per la Unviersitat de Barcelona i doctor en Antropologia per la mateixa.  Va estudiar estudis de tercer cicle a la Sorbona de París, i desde 1986 es profesor titular en el Departament d’Antropología Social de la Universitat de Barcelona (UB). Fa numbroses col.laboracions en diferents mitjans de comunicació escrits, així com participa en tertulies. Juntament amb el filòsof barcelonès Manuel Cruz acaba de publicar un llibre on els dos conversen al voltant de temes com l’amor, la violència o la tolerància. Aquestes converses estan inspirades a les trobades que els dos autors mantenen setmanalment i des de ja fa uns anys a l’espai radiofònic del mateix títol (“Pensar por pensar”) a “La ventana”, el programa que condueix cada tarda a la Cadena Ser.  També ha publicat una vintena de llibres.