Declaració Sindicat Estudiants

 Font: tottarragona.cat

El Sindicat explica el perquè d’aquesta nova vaga:

“La vaga de 72 hores organitzada pel Sindicat d’Estudiants a octubre i la Vaga General del 14 de novembre van ser un gran èxit. Milions d’estudiants vam buidar les aules dels instituts i la universitat, i centenars de milers vam participar a les històriques manifestacions.

Sí, vam sortir al carrer perquè la dreta vol tornar a l’ensenyament franquista, on l’educació de qualitat estigui reservada exclusivament als que la poden pagar, i els joves de famílies treballadores siguem llençats a les llistes de l’atur o a les feines escombraria amb salaris miserables.

La nostra lluita en defensa de l’ensenyament públic, gratuït, de qualitat, democràtic i laic, ha guanyat el suport de la majoria de la societat, els treballadors i els professors. Així va ser el 18 d’octubre, quan la CEAPA es va unir al Sindicat d’Estudiants i junts vam organitzar manifestacions de centenars de milers de pares, estudiants i professors a diferents zones de l’Estat.

Les noves mesures que Wert pretén introduir a la LOMCE tenen el mateix caràcter pro-franquista que les revàlides i itineraris segregadors contra els que vam sortir al carrer a l’octubre:

• S’incrementarà l’escandalós poder que l’Església Catòlica té sobre l’educació (propietària del 80% de la privada concertada), fent que l’assignatura de religió (i la seva alternativa) sigui avaluable a secundària i compti en l’expedient acadèmic.

• Blinden les subvencions per a col•legis que segreguen per raó de sexe i es facilita que es desviïn més fons públics per a aquells que veuen l’educació com un negoci i no com un dret.

• Ofensiva contra les llengües pròpies: amb la intenció d’acabar amb el dret a que els estudiants catalans, gallecs i bascos puguin estudiar i aprendre amb garanties dins de l’escola pública en les seves llengües respectives. A Catalunya, aquesta mesura significaria acabar amb el model d’immersió lingüística i segregar els estudiants en línies lingüístiques.

• Intenció de Wert de suprimir el dret de Vaga de TOTS els estudiants de secundària.

Com es poden qualificar aquestes mesures brutals? Nosaltres no mentim, són hereus del franquisme i volen fer-nos retornar al mateix sistema educatiu, antidemocràtic i autoritari!

CiU no és el nostre aliat contra el PP. CiU ha estat còmplice del PP des del principi en totes les retallades, incloent- hi els de l’educació pública. Han estat l’avantguarda i ja han anunciat un nou ajust de 4.000 milions d’euros que servirà per afavorir els rics i atacar a la classe treballadora i la joventut.

No hi ha diners ni per l’escola ni per la sanitat pública, però si que hi ha diners pels banquers i grans capitalistes, que obtenen beneficis insultants gràcies a l’explotació laboral i a l’especulació, que són els responsables de la crisi econòmica i que segueixen obtenint beneficis multimilionaris a costa de precaritzar la nostra vida. Per a ells no hi ha retallades, no hi ha desnonaments, no hi ha acomiadaments. Cada dia més persones es sumen a la protesta en defensa dels nostres drets. Ho hem vist a la Vaga General del 14N, a les mobilitzacions en defensa de la sanitat pública, a les concentracions per evitar els desnonaments … La lluita ha de continuar!

Diverses organitzacions i col•lectius es sumen a la convocatòria del Sindicat d’Estudiants per tal de defensar l’educació pública i secundaran la convocatòria. És el cas del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa), Plataforma Andalusa en defensa de l’escola pública (convocarà també a la vaga de pares per al dia 7 de febrer, fent una crida al fet que les famílies no portin aquest dia als seus fills als centres d’estudi.

Per part dels sindicats del professorat aquest mateix dia es sumen a la mobilització convocant un atur de 2 hores als centres d’estudi i concloent aquesta jornada en una gran manifestació del conjunt de la comunitat educativa a les capitals de província andaluses), Plataforma en defensa de l’educació pública de Granada (també convocarà manifestacions el dijous 7 per la tarda), la CEAPA (Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes), els companys de l’Assemblea d’Estudiants d’Osca i Estudiantes Pre-parados de Canàries, la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Móstoles, els professors de la Universitat Complutense de Madrid (que s’unirà a les parades dels dies 5 i 6), la Coordinadora de treballadors del sector públic de Madrid (que convoca manifestacions el dijous 7 a la tarda en defensa de l’educació, els serveis públics i unes condicions de treball dignes per a tots els treballadors del sector), el sindicat de professors STEs (recolzen les jornades de vaga i animen a participar en totes les manifestacions) i altres col•lectius que confirmaran les seves convocatòries pròximament arreu de tot l’estat espanyol.